keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Opiston joulutunnelmia

Kuluvan viikon 49 aikana vietetään monessa opiston ryhmässä pikkujoulua. Etenkin kielten opintoryhmissä joulunalusaikana tutustutaan eri maiden jouluperinteisiin joululaulujen ja kenties perinneherkkujenkin kautta.

Jouluisiin tunnelmiin on voinut virittyä useammallakin kurssilla. Havukoristeita jouluksi -kurssilla syntyi ihania asetelmia ja hahmoja pihapiiriin.  Valaiseva hopealankapallo-kurssi täyttyi nopeasti ja kodin sisustus sai säihkettä helposti.Klassisen laulun joululaulukurssi antoi uusia ulottuvuuksia tuttuihin kappaleisiin.

Vaikka kurssit jäävät joulutauolle, aherretaan opiston toimistoissa kuin pukin pajassa konsanaan. Uusia kursseja kehrätään kokoon kevätkaudelle, kevään tiedotuslehteä viimeistellään ja oikoluetaan, monet raportit, hankehakemukset, päiväkirjojen tarkastukset on saatava valmiiksi ennen vuodenvaihdetta -työtä joka ei juuri ulospäin näy mutta on elintärkeää opistorutiinia.

Opiston erilaiset opintomatkat ovat aina olleet suosittuja, mutta tämänkertainen Jouluinen opintomatka Tyynelän tonttulaan ja Kokkolaan herätti erityisesti ihastusta. Yön aikana satanut paksu lumikerros loi meille upeat joulumaisemat - tosin lumenpaljous katkaisi myös tonttulan sähköt, mutta kynttilänvalossa upea miljöö oli vielä tarunomaisempi. Opintomatkalaiset saivat runsaasti askarteluideoita ja  myös Kokkolan vanhan Tullipakkahuoneen messuilta. Kiertoajelu Neristanin alueella paikallisoppaan johdolla syvensi historiantuntemusta.

Opiston Aimo -tiedotuslehti ilmestyy joulukuussa vielä toisen kerran: ensi viikolla saamme joulutervehdyksen  eräästä opiston ryhmästä kuvien ja videoklipin myötä - enempää emme vielä paljasta, säilytetään jännitys ensi viikkoon!

JOULURAUHAA TOIVOTTAEN,  JÄRVILAKEUDEN KANSALAISOPISTON VÄKI


             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti