torstai 1. syyskuuta 2016

Ilmoittautuminen alkoi täydellä tohinalla

Ensimmäinen ilmoittautumispäivä sujui vauhdikkaasti, sillä ilmoittautumisia kertyi liki kaksi tuhatta. Puhelimet pirisivät aamulla kiivaasti, mutta enää ei toimiston oven taakse kertynyt pitkää opiskelijajonoa edellisvuosien tapaan.
Ilmoittautuminen käy näppärästi kotikoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta, kertoo koulutus- ja kehittämissuunnittelija Mari Takamaa.
– Jos kursseille ilmoittautuminen tuntuu vaikealta, voi sitä tulla opettelemaan opiston tietotekniikan peruskursseille ja tablet- ja älypuhelinkursseille, vinkkaa Takamaa.

Opiston kurssikattaus on saanut sekä ruusuja ja risuja. Kiitosta on tullut monipuolisuudesta, ikäihmisten huomioimisesta sekä lyhytkurssien runsaasta määrästä. Kaikkia edellisten lukuvuosien suosikkikursseja ei ohjelmaan kuitenkaan saatu mahdutettua joko tila- tai opettajapulan vuoksi. 
– Suora palaute on meille kuitenkin ensiarvoisen tärkeää. Toiveita pyritään toteuttamaan resurssien puitteissa ja kurssi-ideoita voi heittää myös lennosta kesken lukuvuoden!
Ensimmäisinä täyttyivät allasjumpat ja seniorikuntosaliryhmät, keramiikkakurssit ja ensiapukoulutukset. Jooga ja erilaiset ryhmäliikuntatunnit pysyvät kestosuosikkeina.


Opiskelupaikkoja on kuitenkin vapaana vielä monissa ryhmissä. Ennakkoilmoittautuminen on jo loppusuoralla, mutta vielä ehtii hyvin mukaan! 
– Paikkoja voi kysellä myös ennakkoilmoittautumispäivämäärän jälkeen, muistuttaa toimistosihteeri Pia Viinikka. Kursseille voi ilmoittautua kotisivulla www.jlakeus.fi tai soittamalla p. 06 2412 9350

Syyskuun kurssivinkit

8301140 Bodymix  Alahärmä Balanssi ke klo 17.15-18.15 14.9.-30.11.   Bodymix on sekoitus lihasvoima- ja liikkuvuusharjoittelua sekä syketreeniä.  Ilmoittaudu 7.9. mennessä.
8104600 Kauneuttaluonnosta Ylihärmä yläkoulu ti klo18-20.15 13.-20.9.Tehdään käsi- ja kasvohoitoja luonnonmateriaaleista. Ilmoittaudu 7.9. mennessä.
1101342 Sekakuoro Kauhava Kosolan koulu ma klo 19-20.30. Aloitetaan 19.9. ja kokoonnutaan joka toinen viikko.  Ilmoittaudu 9.9. mennessä.
2198500 Aarrekarttalupa loistaa Lappajärvi Onnentupa la 17.9. klo 15-18. Iltapäivän aikana etsitään vastausta kysymyksiin: Mitä minä tarvitsen ollakseni onnellinen? Millaista elämäni on, kun unelmani on totta? Ilmoittaudu 9.9. mennessä.
1301400 Jääkärienjäljillä la 24.9. Tehdään matka Tampereelle museokeskus Vapriikkiin. Tutustutaan mm. rooliopastettuun näyttelyyn "Salaista jääkäripostia" sekä opastetulla "Kapinaraitti"-kiertoajelulla paikkoihin ja rakennuksiin, joilla on vuoden 1918 tapahtumiin liittyvä historia. Ilmoittaudu 16.9. mennessä.
8105200 Muodokkaidenmimmien tuunausilta Evijärvi keskikoulu to 29.9. klo 18-20.30. Tyyli-ilta on tarkoitettu muodokkaille naisille, jotka haluavat oppia tuomaan esille parhaat puolensa. Ilmoittaudu 22.9. mennessä.

Aitio vie teatterilaivalle!


Järvilakeuden kansalaisopistossa on käynnistynyt esiintyviä ryhmiä yhdistävä hanke AITIO, joka Avaa Ikkunoita Taitoon, Intoon ja Osallisuuteen. 
Hankkeella halutaan tavoittaa teatterin, musiikin, tanssin ja muiden esiintyvien taiteiden harrastajat ja niistä kiinnostunut yleisö. Mukaan toivotaan myös kirjoittamisesta tai vaikkapa lavasteiden suunnittelusta, markkinoinnista, tiedottamisesta ym. esitysten järjestämisessä tarpeellisia henkilöitä. Hanketta rahoittaa Aisapari ja sen vetäjänä on Jarmo Kumpula. Ensimmäisenä toimena Aitio vie väkeä teatterilaivalle 1.–2.10. 
Ilmoittaudu mukaan 11.9. mennessä! 
Lisätietoa risteilystä ja hankkeesta tässä linkissä.


Perinteitä, taitoja ja tähtitaivaita

Kansalaisopistotoimintaa on harjoitettu meidän alueellamme puolen vuosisadan verran. Juhlavuosi näkyy sekä ohjelmalehtisessä että kurssitarjonnassa. Perinteiden mukaan opimme tekemään esimerkiksi näkkileipää ja korvikekahvia ja alueen ruokaperinteestä tulee luennoimaan Asta Asunmaa. 
Kädentaidoissa opimme muun muassa kehruuta ja puu-upotusta! Härmässä pidetään syyslukukaudella kansallispukupajaa.
Planeettatutkija Teemu Öhman perehdyttää meidät 13.9. lähiplaneettojen salaisuuksiin  ja kraatterijärven syntyhistoriaan 4.10. Tähtitaivasta voi opetella tulkitsemaan myös 13.9.-8.11.  Katse avaruuteen -kurssilla Evijärven tähtitornilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti