tiistai 2. tammikuuta 2018

Paikalliselokuvaa harrastajavoimin - Muistoseurat


Järvilakeuden kansalaisopiston tuottama Muistoseurat-elokuva on toteutettu kokonaisuudessaan paikallisin voimin: rooleissa ovat alueen harrastajanäyttelijät, käsikirjoituksen on tehnyt opiston rehtorina toimiva kirjailija Leea Keto ja elokuvan ohjaaja on lappajärveläinen Katja Kujala. Kuvauksesta ja leikkauksesta on vastannut Lapualla asuva Pekka Pohjoispää ja musiikin on tehnyt kauhavalainen Esa Rintamäki. Kuvausavustajana ja valokuvaajana on toiminut Jarmo Vainionpää. Elokuvan toteuttaminen on vaatinut myös useita eri yhteistyökumppaneita – esimerkiksi elokuvan auto ”Ransu” saatiin kuvausviikon ajaksi lainaksi paikalliselta poikaporukalta. Elokuvassa on ollut lisäksi mukana paikallisia avustajia. Ensi-ilta oli 29.12.2017 Kauhavan Y-kinossa.

Elokuva sijoittuu juhannukseen 2009, jolloin Kauhavalla on juuri toteutettu kuntaliitos. Antero on kuollut hiukan epäselvissä olosuhteissa edellisenä vuotena venetsialaisten aikaan. Koska Anteron haaveena oli aina ollut mennä Kauhavan juhannusjuhlille limusiinilla, Pena ja Kale päättävät toteuttaa unelman jälkijättöisesti. Auton laadusta on tosin hiukan jouduttu tinkimään. Matkaan tulee kuitenkin mutkia heti alkumetreillä, kun mukaan tulee muitakin kyydittäviä, muun muassa muistoseuroihin tulossa oleva runoilija Torsti.

Rooleissa: Tuija Ahola, Teemu Hakala, Eero Kankaansyrjä, Maaria Koivula-Talkkari, Mari-Elina Kottari, Jarmo Kumpula, Tuula Kuoppala, Jouko Mäkinen, Raimo Peltola, Elias Vainionpää, Seppo Väkeväinen ja Helmi-koira.
Ohjaus: Katja Kujala                                                                                 Käsikirjoitus: Leea Keto
Kuvaus ja leikkaus: Pekka Pohjoispää                                                   Tuotanto: Järvilakeuden kansalaisopisto

LISÄTIETOJA: Jarmo Kumpula (elokuvan Kale)  jarmo.kumpula@jarvilakeus.fi tai p. 040 0692908
sekä Leea Keto leea.keto@jarvilakeus.fi tai p. 050 326 3188

Elokuvan trailerin löydät tästä linkistä https://www.youtube.com/watch?v=V18IcuVsh4s 
Muistoseurat on myös facessa  https://www.facebook.com/search/top/?q=Muistoseurat


Valokuva: Jarmo Vainionpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti